Slapen en rusten

Slapen
Kinderen bij Kinderdagverblijf De Vossebelt slapen elke keer als ze komen zoveel mogelijk op dezelfde plek. Dit geeft hen een vertrouwd gevoel; ze weten waar hun slaapplekje is. De slaapkamers zijn rustig ingericht in koele kleuren. De bedjes voldoen aan alle veiligheidseisen en natuurlijk is er een klein, zacht muziekje om fijn in slaap te vallen.
De medewerkers houden de kinderen ook tijdens het slapen goed in de gaten; regelmatig gaan ze langs alle kamertjes om te kijken en luisteren of alles in orde is.

Buiten slapen
Kdv De Vossebelt vindt een gezonde leefomgeving belangrijk. Volgens ons past ook buiten slapen daarbij. Door de geluiden van de natuur en de frisse lucht vallen de meeste kinderen snel in slaap. Er zijn speciale slaapzakken voor de kinderen als het buiten kouder is.
Bij de intake vragen wij ouders of ze er mee akkoord gaan dat het kind eventueel buiten slaapt.

Rusten
Of kinderen nu wel of niet meer slapen overdag; elk kind heeft af en toe even rust nodig. Daarom zijn er stretchers voor de kinderen die niet meer slapen, maar nog wel even lekker uit willen rusten. Voor de kinderen die ook niet meer rusten, wordt er een moment ingelast om ook voor hen een rustmoment te creĆ«ren. Dit kan bijvoorbeeld een activiteit aan tafel zijn, maar ook even samen op de bank een boek lezen. 

Reacties zijn gesloten.