BSO Het Vossenhol

BSO Het Vossenhol en BSO De Speelschuur

Op 1 juni 2013 is er naast het kinderdagverblijf, ook een BSO gestart. Namelijk BSO Het Vossenhol. Sinds 2019 is de BSO uitgebreid met nog een groep, namelijk BSO De Speelschuur. Nu bestaat de BSO dus uit 2 verschillende groepen. Bij BSO Het Vossenhol spelen de kinderen van 4 tot 6 jaar,  bij BSO De Speelschuur spelen kinderen van 7 tot 12 jaar. Wij beschikken over 50 BSO plekken, verdeeld over beide BSO groepen.

In de BSO is, net als in het kinderdagverblijf, alle ruimte voor het individuele kind, met z’n eigen talenten, kwaliteiten en eigenschappen. Maar er is ook aandacht voor het groepsproces. Samenspelen, sociale vaardigheden, een plekje vinden in een groep; de gediplomeerde pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen ook in die leerprocessen. Basis hiervoor is respect. Tussen kinderen onderling en tussen het kind en de medewerkers. Maar ook: respect van het kind voor zichzelf.

Uit school halen

De kinderen worden door medewerkers van De Vossebelt zelf uit school gehaald. Een vertrouwd gezicht vinden wij erg belangrijk. Vandaar. Wanneer kinderen uit school komen, gaan we direct buiten een frisse neus halen. Even alle energie eruit, lekker uitwaaien en spelen. Rond 15.00 uur is er tijd voor fruit, een kopje thee of ranja en wat lekkers, terwijl de kinderen hun verhaal kwijt kunnen over hun dag. Echt even kwaliteitstijd.

We merken dat de BSO kinderen, ondanks dat wij de kinderen altijd erg vrij laten, toch behoefte hebben aan structuur. Daarom zijn er op de BSO iedere week 3 activiteiten per dag voorbereid door de pm’ers. Kinderen kunnen kiezen aan welke activiteit ze mee willen doen. Na het fruit eten wordt er dus tijd besteed aan deze activiteiten. Daarna is er uiteraard weer tijd om vrij te spelen. Er kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Ook mogen ze, als ze dat willen, even kijken bij de buurgroep, misschien wil iemand wel helpen met het geven van een flesje aan de baby’s? Of een verhaaltje voorlezen aan de peuters?

De ruimte is ingericht met verschillende hoeken. Grote hoeken waar meer kinderen samen kunnen spelen, maar ook kleine plekjes om je even lekker terug te trekken. Ook is het mogelijk om op de hal te spelen met een klein groepje.

Buiten spelen

Natuurlijk mogen de kinderen ook naar buiten. Er zijn vast wel dieren die nog gevoerd moeten worden, er kan gewerkt/geoogst worden in de moestuin en de kinderen krijgen alle ruimte om lekker te rennen, ravotten, klimmen, klauteren en fietsen in de grote buitenruimte, die grenst aan de buitenruimte van de baby’s, de dreumesen en peuters. Midden in de weilanden, in de natuur. Natuurlijk wel met een veilige omheining er om heen. De 750m² grote buitenruimte wordt in basis ingericht met een klim/klauterheuvel, een speelveld met voetbal doeltjes, een struintuin, een moestuin en een crossparcours. De rest van de inrichting moet groeien en gebeurt in samenspraak met de kinderen.

We halen kinderen van de 3 scholen binnen de bebouwde kom van Holten. 

Kom gerust vrijblijvend een keer kijken! Bel voor een afspraak: 06 81 78 81 82 of mail:

Aanmelden ? Dat kan via het aanmeldformulier of door te bellen met: 06 81 78 81 82